Baggrund

Jeg er en dreng fra landet, der har lært at læse og tidligt blev begejstret for litteratur og fortælling. Grunden blev lagt med specielt min mors og bedstemors bibelfortælling. Siden hen styrket gennem gode lærere med sans for eventyr, historie og litteratur.

Jeg er født den 14. december 1957. Opvokset på en lille gård i nærheden af Jernved, på Ribe-kanten i det sydvestjyske. Storebror til 5 mindre søskende.
Min slægt består til begge sider, som de fleste andre danskeres, af næsten udelukkende bønder tilbage til Adam og Eva.

På min mors side har det missionske spillet en væsentlig rolle i et par generationer fra mine oldeforældres tid. På min fars side er det grundtvigske og det missionske blevet vævet sammen. Kirkegang, bordvers, sang og andagtslæsning hører til min barndoms røde tråde.

Jeg har bondeblod i årerne og stadig en smule (køkkenhave)jord under neglene. Jeg har den missionske kristendomsopfattelse klingende i min baggrund og trods på så mange måder distancering fra min fædrene og mødrene tro, så er det vel herfra jeg i væsentlig grad har fået min tro på fortællingen som sådan. Dens kraft og dens evne til at bevæge og forvandle.